top of page
Aurinkopaneelit huopakattoon

 Aurinkoenergia on  tulevaisuutta 

 

Aurinkosähköjärjestelmä – aurinkosähköenergia on tulevaisuuden energiaa
 
Huomioidaan kestävä kehitys ja Suomen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035. Valitsemalla aurinkosähkön pienennämme hiilijalanjälkeä, koska aurinkokennojen hiilijalanjälki on vain murto-osan fossiilisten polttoaineiden hiilijalanjäljestä. 
Aurinkopaneelit ovat ekologinen energiamuoto
 
Aurinkosähköjärjestelmiä on verkkoon kytkettäviä, että akustolla toimivia. Omakotitaloissa, yrityksissä ja maatiloilla on yleiseen sähköverkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä. Näissä järjestelmissä käytetään ensisijaisesti saatavilla oleva aurinkoenergia ja vasta tämän jälkeen käytetään yleistä sähköverkkoa. Aurinkosähköjärjestelmä pyritään mitoittamaan kohteen mukaan niin,  ettei ylituotantoa syntyisi, mutta ylijäämäsähkön voi myydä sähköyhtiölle korvausta vastaan. 
Miten aurinkosähkö toimii käytännössä?
 

Sähköä kerätään piistä valmistetuilla aurinkokennoilla, jotka muuntavat auringon säteilyn sähkövirraksi. Tällainen valo on lyhytaaltoista infrapunasäteilyä. Järjestelmä tuottaa sähköä auringon paistaessa eli valoisalla kaudella maaliskuusta syyskuuhun aurinkosähkön tuotanto on parhaimmillaan. Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle, koska siellä ne saadaan asennettua parhaaseen mahdolliseen kulmaan ja suunnattua oikeaan ilmansuuntaan. 

Verkkoon kytkettävien järjestelmiin sisältyy invertteri, jonka avulla tasavirtainen aurinkosähkö muutetaan verkkoon sopivaksi 230 V vaihtovirraksi. Sähkön tuotantoa on mahdollista seurata joko suoraan invertterin omasta näytöstä tai hankkimalla sovelluksen, jonka kautta tiedot saa omalle tietokoneelle tai älypuhelimeen.

bottom of page